Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe energieheffing in Vlaams Gewest vervangt Turteltaks

De Vlaamse heffing bijdrage Energiefonds stond bekend als de Turteltaks: een verhoogde jaarlijkse energieheffing, gebaseerd op het verbruik per actief afnamepunt van elektriciteit. (Een afnamepunt komt overeen met één EAN-nummer. Het is niet hetzelfde als een meter. Het is mogelijk dat u twee meters hebt, maar slechts één afnamepunt.)

Vanaf 1/01/2018 mag deze niet meer aangerekend worden. Deze wordt vervangen door een nieuwe maandelijkse heffing in het Vlaamse Gewest. 

Het tarief is afhankelijk van het spanningsniveau waarop het afnamepunt is aangesloten en, in geval van laagspanning, van het feit of men een residentiële of niet-residentiële afnemer is. Beschermde klanten betalen geen energieheffing of bijdrage Energiefonds.

Nieuwe energieheffing
Een gesloten distributienet of een gesloten industrieel net wordt als één afnamepunt beschouwd.

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.