Overslaan en naar de inhoud gaan

Energie voor bedrijven sinds 2010

Gedreven door geloof in het potentieel van de markt richtten Eric Olivier en Jean-Charles Carrette in 2010 Elexys op. Toen voornamelijk actief in de automotive sector bleek een investering in zonnepanelen weinig op te brengen. Die frustratie zette de schoonbroers aan tot onderzoek. Hoe zit energie in elkaar? Welke factoren spelen een rol in het bepalen van een energieprijs? De conclusie was duidelijk: het bestaande energieaanbod loste de noden van kmo’s niet voldoende in.

bespreking elexys

Met Elexys wilden we bedrijven op maat gemaakte prijsproducten bieden die ze niet bij traditionele spelers vonden of uitsluitend voorbehouden waren voor grootverbruikers. We ontwikkelden ons eigen CRM-systeem met een krachtig geïntegreerd pricingmodel dat ons toelaat elk profiel anders te benaderen. Daarnaast hebben we onze klanten geïnformeerd over hoe de energiemarkt werkt, hoe ze optimaal kunnen inspelen op opportuniteiten en hun aankooprisico’s tot een minimum beperken. Dankzij die transparante aanpak bouwden we in 10 jaar tijd een mooie portefeuille op”, aldus Eric Olivier.

Elexys is een familiebedrijf pur sang. De groep zet naast energie ook sterk in op IT, mobiliteit en tradingactiviteiten met zusterbedrijven Cogenius, Addax Motors en European Commodities.

Een nieuwe stek in Blue Oak

Elexys building v3
GELIJKVLOERS

Addax Motors

Addax Motors is een 100% Belgische producent van elektrische voertuigen, gespecialiseerd in bedrijfsmobiliteit.

1E VERDIEPING

Westlease

Met meer dan 5.000 wagens focust leasingmaatschappij Westlease op langetermijnverhuur aan bedrijven.

2E VERDIEPING

Cogenius

Cogenius ontwikkelt IT-oplossingen voor bedrijven en organisaties die actief zijn in de energiemarkt.

Elexys

Dit is onze thuisbasis!

3E VERDIEPING

European Commodities

European Commodities biedt energieleveranciers en grote industriële bedrijven toegang tot de Europese energiemarkt

test

In 2018 verhuisde Elexys samen met haar zusterbedrijven naar de gloednieuwe kantoren van het Blue Oak bedrijvencentrum in Deerlijk. Op de site van het voormalige Ravel Textiles verrees het moderne hoofdgebouw van 2.200 . Om ons energieverbruik te optimaliseren, ligt er 300 kW aan zonnepanelen op de aangrenzende loodsen en carport. Daardoor wekken we minstens evenveel hernieuwbare energie op als we verbruiken aan klassieke energie. Verder produceert een energiebesparende warmtekrachtkoppeling met behulp van gas tegelijkertijd elektriciteit en warmte. Tijdens de zomer gebeurt de koeling passief door het vermogen van de zonnepanelen.

“300 kW aan zonnepanelen wekt minstens evenveel hernieuwbare energie op als we verbruiken aan klassieke energie.”

Ons verhaal tot vandaag

APRIL 2010
FEBRUARI 2011
OKTOBER 2012
DECEMBER 2014
SEPTEMBER 2015
NOVEMBER 2017
JUNI 2018
APRIL 2020

Elexys wordt opgericht.

Elexys stapt samen met Westlease in Volt-Air, een platform ontwikkeld door Siemens om innovaties in elektrische mobiliteit op grote schaal te testen.

Elexys wordt ook gasleverancier in België.

We behalen een marktaandeel van 1,52% in de industriële energiesector in Vlaanderen. Elexys staat daarmee op plaats acht van de 30 actieve leveranciers.

Oprichting van zusterbedrijf Addax Motors.

Oprichting van zusterbedrijf European Commodities.

Elexys neemt samen met Addax Motors, Cogenius, European Commodities en Westlease haar intrek in het Blue Oak bedrijvencentrum in Deerlijk.

Elexys viert 10 jaar energielevering.

We leren u graag kennen

De ideale energiestrategie is voor elk bedrijf anders. Persoonlijke begeleiding en eerlijke kennisdeling vinden we bij Elexys dan ook vanzelfsprekend. Ons team van experten biedt u een luisterend oor en advies om het meeste uit uw energiecontract te halen.

“Onze dienstverlening steunt op een flexibel IT-systeem en mensen met een sterk analytisch inzicht.”

Goedele Verschelde

Open dialoog en duurzame klantrelaties staan voor Goedele centraal. Sinds 2001 specialiseert ze zich in energie voor bedrijven. Als eerste face-to-face accountmanager bij Elexys vindt ze een goed gesprek de beste manier om klanten wegwijs te maken in haar domein. “Elexys kenmerkt zich door nauwe communicatie met de klant. Die kan rekenen op heel wat in-house expertise. Elk teamlid heeft specifieke competenties waardoor we samen sterk uit de hoek komen.”

Goedele Verschelde

Account Manager

Melanie De Nutte

Melanie wordt gedreven door marktevoluties en waardering van tevreden klanten. Al 5 jaar staat ze achter de proactieve, no-nonsense benadering die Elexys toepast. “Wij hebben geen standaardtarieven en werken niet met callcenters of lange wachttijden. Klanten krijgen snel een duidelijk antwoord op hun vragen en worden tijdig geïnformeerd over marktverschuivingen die een meerwaarde kunnen betekenen voor hun bedrijf.” 

Melanie De Nutte

Account Manager

Lieselot De Wulf

Als volbloed salesprofiel put Lieselot energie uit mensen helpen en begeleiden. Dat doet ze al 9 jaar bij Elexys, met een drive om zoveel mogelijk kennis te delen en problemen vroegtijdig op te lossen. “Snel schakelen en zo optimaal inspelen op de behoeften van onze klanten, dat is waarmee Elexys zich voor mij onderscheidt.”

Lieselot De Wulf

Internal Sales

Kenneth Vandeputte

Kenneth vindt zijn uitdaging in het onder de loep nemen en vergelijken van producten om tot de geschikte strategie voor elk bedrijf te komen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de aankoop van certificaten en garanties van oorsprong. Kenneth is al 8 jaar actief binnen Elexys. "Dankzij ons kleinschalig team kunnen we ons flexibel opstellen en klanten rechtstreeks adviseren. Zo garanderen we ook een vlotte facturatie en service na verkoop.”

Kenneth Vandeputte

Internal Sales

Jérôme Lefebvre

Jérôme is bestuurder bij Elexys en verantwoordelijk voor het financieel beheer bij Elexys, European Commodities, Cogenius en Addax Motors. Jérôme is master in de economische wetenschappen van opleiding en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School.

Jérôme Lefebvre

Financieel expert

Eric Olivier

Eric is bestuurder en medeoprichter van Elexys. Hij is tevens bestuurder bij Cogenius en oprichter van European Commodities, dat energieleveranciers en grote industriële bedrijven toegang biedt tot de Europese energiemarkt. Burgerlijk ingenieur van opleiding behaalde Eric een MBA aan de Vlerick Business School.

Eric Olivier

Bestuurder & oprichter

Jean-Charles Carrette

Jean-Charles is medeoprichter van Elexys. hij zit in het bestuur van Elexys en zusterbedrijf Cogenius. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de dagdagelijkse leiding van Addax Motors, producent van elektrische voertuigen. Jean-Charles is jurist van opleiding en behaalde een MBA aan de ULB.

Jean-Charles Carrette

Bestuurder & oprichter

Hoe kunnen we u helpen?

Op zoek naar een partner voor gas en elektriciteit? Wenst uw bedrijf een oplossing voor aankoop, injectie of de combinatie van beide? Elexys biedt u een compleet energiepakket. 

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen.