Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijzigingen in kosten en bijdragen

Er zijn wat verschuivingen in de transport- en distributiekosten en in de federale bijdragen voor 2017. Hoger of lager? Dat hangt af van het segment waar u in valt en in welke regio uw bedrijf gevestigd is.

Gezinnen en kleine bedrijven zien het bedrag op hun elektriciteitsfactuur aanzienlijk stijgen, door zowel de transport- en distributiekosten als de federale bijdragen.

Alleen in Brussel blijven de transport- en distributiekosten op hetzelfde niveau.

Voor de gasfactuur liggen de zaken een beetje anders: er komt een stijging of een daling  van transport- en distributiekosten, afhankelijk van de netbeheerder. Maar er is ook goed nieuws: de federale bijdragen dalen.

De elektriciteitsrekening voor professionele klanten met automatische meteropname (AMR 26 – 1kV) toont globaal gezien een daling voor Vlaanderen, terwijl het kostenniveau voor Wallonië en Brussel gelijk blijft.

Alle tariefcodes vergelijken is een onbegonnen zaak. Wilt u de distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas in 2017 in detail bestuderen? 
U vindt ze hier: http://www.vreg.be/nl/distributienettarieven-elektriciteit-en-aardgas-2…

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.