Aller au contenu principal

Wijzigingen in 2017

De Turteltaks verdwijnt van uw elektriciteitsfactuur. Prosumenten dragen bij aan het distributienet. En er is een nieuw aanspreekpunt voor eigenaars van zonnepanelen: het unieke webportaal bij Eandis en Infrax.

De Turteltaks verschijnt op uw elektriciteitsfactuur maar zal verdwijnen in 2018

De Vlaamse heffing bijdrage Energiefonds bestond uit een beperkte, vaste, maandelijkse vergoeding. Die werd omgevormd tot een jaarlijkse heffing, ook bekend als de Turteltaks. Dit was een verhoogde energieheffing, gebaseerd op het verbruik per actief afnamepunt van elektriciteit. Een afnamepunt komt overeen met één EAN-nummer. Het is niet hetzelfde als een meter. Het is mogelijk dat u twee meters hebt, maar slechts één afnamepunt.

Deze heffing moest de historische schuld van de groenestroomcertificaten wegwerken en geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

De tarieven vindt u hier: https://belastingen.vlaanderen.be/energieheffing_tarieven

Op 22/06 van dit jaar werd een nieuwe uitspraak gedaan door het Grondwettelijk Hof. Daarin werd geoordeeld dat de Vlaamse energieheffing “discriminerend en bevoegdheid overschrijdend” is, doordat het verboden is om een dubbele belasting te heffen op éénzelfde materie. Daarnaast werd ook geoordeeld dat de taks blijft bestaan in 2016 en 2017. Van een terugbetaling is hier dus geen sprake.

Plus d’actualités du monde de l’énergie

Communiqué de presse

Elexys contrainte de cesser ses activités de fournisseur d'énergie en Wallonie et à Bruxelles.

Passez nous voir !

Elexys est le fournisseur d’énergie que votre entreprise recherche ? Parlons-en autour d’une bonne tasse de café ! Contactez-nous pour fixer un rendez-vous.

THINK

Grâce à une analyse et à une évaluation approfondies de votre problème énergétique, Elexys vous propose la solution la plus efficace et la plus avantageuse pour votre entreprise.

SMART

Elexys encourage ses clients à gérer l’énergie intelligemment. Nous vous proposons donc une vue d’ensemble transparente de votre plan énergétique et des prix actuels du marché dans My Elexys.

ENERGY

Elexys, c’est l’énergie sous toutes ses facettes. Outre la fourniture et l’achat d’énergie, nous avons aussi à cœur de partager notre longue expertise du marché.