Overslaan en naar de inhoud gaan

Aparte formule voor aankoop en injectie

Vraag van de klant

“Ik voorzie gedeeltelijk in mijn eigen energiebehoefte dankzij een PV-installatie op het dak van mijn bedrijf. De opgewekte energie die ik zelf niet verbruik, verkoop ik door aan mijn energieleverancier. Jarenlang ergerde ik mij aan het grote verschil tussen wat ik voor mijn eigen geïnjecteerde energie kreeg en het bedrag dat ik zelf moest betalen op de groothandelsmarkt wanneer de productie van mijn PV-panelen ontoereikend was.” 

Hoe pakte Elexys dat aan?

“In alle transparantie werkte mijn accountmanager een nieuw gecombineerd voorstel uit en vergeleek dit met de tarieven van mijn vorige energieleverancier. Nu verkoop ik de volledige productie van mijn installatie aan Elexys en het totale energieverbruik van mijn bedrijf wordt apart gefactureerd. Daardoor ligt de opbrengst van mijn PV-installatie veel hoger en bekom ik gunstigere voorwaarden voor de energie die mijn bedrijf verbruikt. Daarnaast kon ik voor mijn geproduceerde en verbruikte energie verschillende prijsformules kiezen, wat me toelaat de opbrengsten en kosten verder te optimaliseren in functie van de markt.”

 “De opbrengst van mijn PV-installatie ligt veel hoger nu ik de volledige productie aan Elexys kan verkopen.”

Nog meer interessante cases

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.