Overslaan en naar de inhoud gaan

Korting voor land- en tuinbouwers via douane en accijnzen

Land- en tuinbouwers hebben recht op accijnsvrijstelling voor professioneel verbruik van aardgas en elektriciteit. Beschikt u over een Vergunning Energieproducten en Elektriciteit, dan komt u voor deze vrijstelling in aanmerking.

Veel land- en tuinbouwers betalen ten onrechte een federale energiebijdrage op de elektriciteit. Ook al hebben ze in het verleden een vrijstelling aangevraagd, in de praktijk blijkt dat die vaak niet toegepast wordt doordat de leverancier niet op de hoogte werd gesteld. Controleer dus op uw jaarlijkse eindafrekening of deze energiebijdrage niet ten onrechte gefactureerd werd.

Op uw attest van de Administratie der Douane en Accijnzen staat de specifieke EAN-code vermeld waarvoor de korting van toepassing is. Onderaan op uw elektriciteitsafrekening, onder Heffingen en toeslagen, verdwijnt dan het regeltje Bijdrage op de energie.

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.