Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoofdkantoor verhuist naar Deerlijk

Begin mei verlaten we met de hele groep onze oude stek in Kuurne om in te trekken in ons nagelnieuwe hoofdgebouw. Vanaf 7 mei vindt u ons in onze nieuwe kantoren in de Kleine Tapuitstraat 18 in Deerlijk.

De locatie hier was te klein geworden en ons bedrijf zal veel beter zichtbaar zijn langs de E17”, zegt de stichter van ons moederbedrijf Socartrust, Patrick Carrette. Naast Elexys maken ook Westlease (grootste onafhankelijke leasemaatschappij), Addax Motors (bouwer van elektrische bestelwagens), Cogenius (ICT) en Finesco (energie-efficiënte projecten) deel uit van de groep. Samen geven ze werk aan 85 medewerkers.

Nieuwbouw

Op de site van het voormalige Ravel Textiles in Deerlijk verrees een nieuw hoofdgebouw met 2.200 m2 kantoorruimte. De bestaande loodsen kregen een verjongingskuur en bieden nog eens 4.000 m2 extra ruimte.

Energiebeleid

We besteedden bijzonder veel aandacht aan de optimalisatie van het energieverbruik  op de nieuwe site. De specifieke kennis van Finesco kwam hier goed van pas. Doel is om volledig energieneutraal te werken. Dat wil zeggen dat we ten hoogste evenveel niet hernieuwbare energie verbruiken als we opbrengen met alternatieve energiebronnen. Daarvoor liggen er voor 300 kW aan zonnepanelen op de carport en de loodsen. De energiebesparende warmtekrachtkoppeling produceert met behulp van gas tegelijkertijd warmte (25 kW) en elektriciteit (12 kW). Ze verwarmt ook de loodsen.

Het gebouw is luchtdicht en super geïsoleerd. In de zomer gebeurt de koeling passief door het vermogen van de zonnepanelen.

Er staan oplaadpalen om 14 elektrische wagens op te laden.
Elke paal heeft een vermogen van 22kW. Het systeem laat toe om de energie van de zonnepanelen op de best mogelijke manier te gebruiken: als de zon niet schijnt laden de auto's minder snel op om capaciteit te sparen. Zo past het systeem zich aan het zonneprofiel aan en maken we optimaal gebruik van groene energie.

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.