Overslaan en naar de inhoud gaan

Hebt u recht op korting via uw Nace-code?

Beschikt u over groenestroom- of warmtekrachtkoppelingscertificaten? De overheid past verschillende vrijstellingspercentages toe afhankelijk van de hoofdactiviteit van een onderneming.

  • Groenestroomcertificaten (GSC): bedrijven met een hoofdactiviteit NACE-code tussen 05 en 33 (industrie & winning van delfstoffen) en 46391 en 52100 (koelpakhuizen en diepvriesbedrijven), die tussen 1 GWh en 20 GWh verbruiken genoten 40% vrijstelling.
  • WKK-certificaten (WKC): verbruikschijven 1 – 5 GWh en 5 – 20 GWh genoten vrijstelling voor respectievelijk 10% en 15%.
  • Voor verbruiken boven 20 GWh genoten alle bedrijven van een gedeeltelijke vrijstelling, zoals de tabel hieronder weergeeft. De vrijstellingen gelden per afnamepunt.

Vanaf verbruiksjaar 2016

  • NACE-code 52241 (vrachtbehandeling in zeehavens) komt erbij
    • Groenestroomcertificaten: degressiviteit in de verbruikschijven van 1 - 20 GWh
    • WKK-certificaten: degressiviteit in de verbruikschijven van 5 - 20 GWh
  • Algemene herziening van de vrijstellingspercentages zoals de tabel hieronder weergeeft. De vrijstellingen gelden per afnamepunt.
Tabel Hebt u recht op korting via uw Nace-code

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.