Overslaan en naar de inhoud gaan

Energiepremies in 2021

Een aantal premies voor energiebesparende maatregelen verhogen in 2021.

Bent  u als ondernemer van plan om in 2021 te investeren in de duurzaamheid van uw bedrijf of gaat u verbouwen of uitbreiden? Dan is er goed nieuws want een aantal premies die u kan verkrijgen via uw distributienetbeheerder Fluvius worden in 2021 verhoogd.

 

Isolatie

Een belangrijke stap naar een duurzaam en energiezuinig gebouw is de isolatiewaarde van het gebouw. Hieronder een kort overzicht van de premies.

  • Dakisolatie: De premie bedraagt 4 €/m² (vanaf 2021 wordt deze met 12 €/m² verhoogd indien dit wordt gecombineerd met asbestverwijdering in het dak).
  • Muurisolatie: De premie voor spouwmuur en binnenmuurisolatie bedraagt  5€/m² en 15€/m². Voor buitenmuurisolatie wordt de premie verdubbeld naar 30€/m²
  • Vloerisolatie: De premie bedraagt 6€/m²
  • Beglazing: Deze wordt verdubbeld in 2021 naar 16€/m²

 

Installaties

Naast de gebouwschil hebben de installaties voor verwarming en verlichting eveneens een grote invloed op het energieverbruik. Hieronder een overzicht van de technieken waarvoor u bij de netbeheerder een premie kan aanvragen.

  • Relighting: De premie wordt bepaald in functie van de technische prestaties en het geïnstalleerd vermogen (max. 20.000 €)
  • Warmtepomp: De premie is afhankelijk van het type warmtepomp en afhankelijk van het vermogen (max. 4.800 € voor lucht/luchtwarmtepomp)
  • Warmtepompboiler: Een premie van 300 € tot een vermogen van 2 kW, daarna i.f.v. het vermogen (max. 3.780 €)
  • Zonneboiler: De premie bedraagt 200€/m² (max. 10.000 €)

 

PV-panelen

Ook de premie voor de PV-panelen wordt aangepast in 2021 en toegekend in schijven in functie van het geïnstalleerd vermogen.

  • Tot 4 kWp: 300 €/kWp
  • Van 4 kWp tot 6 kWp: 150 €/kWp

De premie wordt afgetopt op max. 1.500 € en max. 40 % van het factuurbedrag. Een installatie met een vermogen hoger dan 10 kWp komt dan weer in aanmerking voor groenestroomcertificaten.

 

Premie na energieaudit

Energiebesparende maatregelen die niet opgenomen zijn in bovenstaande lijst én waarvoor u een energieaudit uitvoerde, komen mogelijks in aanmerking voor een tegemoetkoming (premie) voor een maatregel die volgt uit een energiestudie of een energieaudit. Deze premie bedraagt 0,035€/kWh bespaarde primaire energie en kan maximaal 25.000 € bedragen per project en per jaar. De terugverdientijd van het project moet  steeds langer zijn dan twee jaar om in aanmerking te komen.

 

Heeft u vragen over de premies voor energiebesparende maatregelen waarvoor uw bedrijf mogelijks in aanmerking komt? Neem contact op met uw Account Manager of mail ons op info@elexys.be. Elexys werkt nauw samen met E-Luse, gespecialiseerd in het begeleiden van industriële bedrijven en KMO's bij het verduurzamen van hun bedrijf.

 

Lees ook deze blogberichten

Persbericht

Elexys gedwongen haar activiteiten als energieleverancier stop te zetten in het Waalse en Brusselse gewest.

We helpen u graag!

Is Elexys de energieleverancier voor uw bedrijf? Dat onderzoeken we graag boven een warme kop koffie. Geef ons een seintje om een afspraak vast te leggen. 

THINK

Door middel van een grondige analyse en evaluatie van uw energievraagstuk stippelt Elexys de meest efficiënte en voordelige oplossing voor uw bedrijf uit.

SMART

Elexys moedigt haar klanten aan om slim om te gaan met energie. Daarom bieden we via My Elexys een transparant overzicht van uw energieplan en de huidige marktprijzen.

ENERGY

Elexys ontfermt zich over energie in al haar facetten. Naast het leveren en aankopen van energie, leggen we ons toe op het delen van onze jarenlange expertise binnen de markt.